joi, 11 decembrie 2008

O DATA CU PROGRESUL CIVILIZATIEI,STAREA DE SPIRIT A UIMIRII OBOSESTE..

"Lumea noastra si-a pierdut simtirea,in general,starea de spirit a uimirii.Ne-am maturizat.Nu ne mai taie rasuflarea un curcubeu sau parfumul de trandafiri,bunaoara,asa cum se intampla pe vremuri.
Blazati,afisam de-acum,intelepciunea sofisticata a lumescului.Nu ne mai jucam cu degetele in apa,nu mai strigam la stele si nu ne mai strambam la luna.Apa este H2O,stelele au fost clasificate,iar luna nu mai este o roata de cascaval.Multumita televiziunii prin satelit si avioanelor cu reactie,putem vizita locuri accesibile odata doar unora ca Columb,Balboa sau altor exploratori temerari.
Cat de injositor.Sa fi redus de la teofanie la pacoste.
Preocupati intr-o asemenea masura de noi insine,de cuvintele pe care sa le rostim,de planurile si proiectele pe care le ticluim,devenim imuni la gloria creatiei.
Abia daca mai observam norul care acopera luna sau stropii de roua care sta sa cada peste petalele de trandafiri.Gheata de pe iaz care vine si trece.Murele care se coc si se usuca.Evitam frigul sau caldura.Greblam fiecare frunza,indata ce atinge pamantul.Suntem tot mai comozi si traim vieti tot mai practice.Pierdem experienta fascinatiei.
Prezenta din umbra a Lui ne este relevata nu doar in Duh,cat si in materie-intr-un curcubeu arcuit pe bolta dupa o furtuna de vara,in zborul unui vultur,intr-o cerboaica blanda sagetand padurea,in Simfonia a 9a a lui Beethoven,intr-o femeie cu parul in vant...."

http://www.youtube.com/watch?v=AyenswS_0Zw

Niciun comentariu: