joi, 25 septembrie 2014

experiente grizonate

Oamenii ii investesc pe altii cu prea multa putere...asta o vreme...apoi ii percep ca pe intrusii de care trebuie sa scape.
Si nu-i vina celor investiti...ei primesc suficienta energie.
Daca ar intelege ei insa, macar pe jumatate din ce este, probabil ca ar privi cu alti ochi, faptul ca s-au intamplat, indiferent de maniera.
Probabil ca ar aprecia mai mult ca ceva in ei a fost atins si ca acest ceva o sa porte cu ei de aici inainte. Nu simt nimic astia?
Probabil. Altfel nu ar mai fi atat de sceptici, tematori, neincrezatori, ironici sau precauti.
Pierd insa din vedere alt aspect. Povestea trupului lor actual, toata povestea, nu este singura legatura cu povestea sufletului lor. Ma intreb daca s-au uitat vreodata acolo...
M-as cazni sa ii fac sa intelega, dar cum am mai spus, este vorba de deschidere si de dorinta. Lucruri pe care ei le-au ingropat, crezand ca experienta deja si-a spus cuvantul si ca intr-o oarecare masura paharul este plin si ce pot sa mai adauge, sunt doar cativa picuri incarcati de ideologie, insa nu si de practica.
Si nu ma mai caznesc, nu-i de datoria mea sa fac asta. Oricum, reactioneza destul de stangaci, daca se simti cumva o tinta in care poate urma sa se traga cu sageti.
Si imi pare puerila si tensiunea existenta, dar nu si verbalizata dintre ei, cand se intampla asta.
Balanta se inclina si ei nici nu au habar.
Asa ca ce ramane de facut?
Nu mare lucru.



Niciun comentariu: