joi, 25 septembrie 2014

"Copil" naiv...

Revenind... 
La cum il cunosc, ar fi fost inevitabil sa nu se strecoare usor pe usa din dos, la prima zdruncinatura, fie ea si usoara, provocata mai mult de vreo inchipuire de-a lui. Si nu il judeca nimeni pentru asta- el face ceea ce cunoaste mai bine, aplica strategia celui impartial. 
Si totusi...Adam nu s-a nascut misogin.... 
...o cursa sportiva interminabila... 
Varstele n-au prag si nici granite. Teama insa, da.
Probabil te-ai obisnuit sa rezolvi unele inconveniente prin tacere. Pentru mine tacerea inseamna a-l sfida pe celalalt, nicidecum respectul pe care-l sustii cu tarie.
Pentru mine egalitatea inseamna a face un efort sa-ti gasesti cuvintele si sa rostesti ce trebuie, cand si cum trebuie. Ai in fata ta un alt om, care dispune si el de toate palierele de care dispui si tu. Trateaza-l ca atare si nu doar prin cuvinte. 
Imi displac oamenii comozi si aceia care cauta scuze, fie de context sau de implicatii. Nu, nu trebuie sa te porti cu manusi, trebuie sa rostesti. Doar ti-a aratat ca este construita intr-o maniera curata, doar ti-a aratat ca intelege si ti-a aratat devotament. 
Ii pare ca te ascunzi in spatele imaginii de om trecut de prima tinerete cand de fapt...tu nu ai incredere in ea. 
Si nu este vorba ca nu accepta realitatea, ci ii repugna cand ne punem pe fata masca empatiei sau a moralitatii, pe care probabil nici nu stim ca de fapt, nu o avem. Este o disimulare. 
Ce pot accepta insa, este ca ai o sensibilitate aparte, desi o pastrezi ascunsa bine.
Nu-mi spune ca n-ai stiut si nici nu-mi spune ca ai crezut altceva.
Imi spui "copil inteligent"...cunosc si eu asta despre mine... inca imi mai doresc sa fi avut intelepciunea necesara sa fi evitat cuvantul asta...
Probabil ai citit pe fata mea dezamagirea...nu pentru ca mi-ai prezentat un adevar, ci pentru ca il percep ca pe o lasitate. Nu pentru ca esti legat, ci pentru ca etalezi asta in fata ochilor ei si o faci sa se simta incomod. 
Nu pentru ca ai fost transant, ci pentru ca ai permis sa fie. 
Nu pentru ca ai incercat sa pui bariere, ci pentru ca o tratezi ca pe un copil. 
Nu pentru ca te afli in incapacitatea de a oferi, ci pentru ca ii pare ca esti superficial.
Sintetizand, nu situatia actuala pe care o experimenteaza este inconvenientul,o stia prea bine, ci faptul ca...el nu este asa de grozav precum credea ea....in final, ea concret, nu i-a cerut absolut nimic....
Spera sa intelegi totusi ca refularea aceasta este ceva obligatoriu pentru a putea transcende starea...in esenta, ea nu cunoaste uratul, murdarul sau perfidia. Si te poate privi in ochi din nou. In esenta , in naivitatea ei, probabil ca o vreme inca o sa stea parca, cu ceasul in mana sa astepte sa se faca fix, si sa o iubeasca !
"Copil" naiv...


Niciun comentariu: