joi, 9 septembrie 2010

In legatura cu schimbarile din Colegiul Tehnic Traian

Am indraznit sa ma adresez fara un raspuns concret, fara o finalitate, Inspectoratului (nu este pentru prima oara cand tac...poate mai multa publicitate i ar face sa ia o decizie mai rezonabila) si asta doar pentru a etala o idee.
Nu stiu pe plan politic mare lucru, insa observ cum politica calca in picioare sistemul de invatamant si asta doar pentru nu stiu ce ierarhie existenta in randul oamenilor de acolo. Cu totii am invatat ca daca tata este doctor, ideal ar fi ca si fiul sa urmeze cariera sau daca eleva intretine relatii sexuale cu un profesor care este prin PDL, omul cum este un rebut , va face tot posibilul sa creeze noi specimene la fel ca si el si introduce in sistem oameni care nu stiu sa scrie corect gramatical nu sunt in stare sau mai nou, daca matusa Gica vine de la tara si cum acolo nu a invatat decat sa tina fusta sus, foloseste aceeasi tehnica si aici, ce i drept, cu mici schimbari ce includ excluderea balegarului dintre unghii si uite asa ajunge la 27 de ani sa fie nu stiu ce prin nu stiu ce partid politic. Personal, mi-e scarba de astfel de tertipuri. Observ ca asa se intampla tot mai des in politica si Inspectorat.
Ceea ce se intampla in Colegiul Tehnic Traian , este strigator la cer ! Liceul in sine, nu este decat o cladire, insa ceea ce se petrece in interiorul ei ma face sa cred ca si invatamantul nu este altceva decat o afacere profitabila pentru unii. Ceea ce nu este o noutate, chiar si in facultati vad profesori care sunt ruda cu nu stiu cine si predau dupa un amarat de power point dand doar copy paste dintr o carte citita fulgerator. Si de ce suntem o rusine, oare!?!
De curand s-au petrecut majore schimbari in liceul cu pricina si nu cred ca sunt singura care nu intelege motivul. Sau poate il inteleg, dar fac pe proasta.
Ma gandesc ca daca vechea conducere nu era capabila , existau motive pentru a o inlocui, dar sa nu existe nici o explicatie si totusi sa se ia o decizie de maniera politica !!!! (cand Inspectoratul, dupa cum socotesc eu, ar trebui sa se ocupe direct de ceea ce tine de educatie) si sa se aduca o noua directioare pe parte tehica, desigur, in doar ultimele 2-3 saptamani pana la inceperea scolii, este cu adevarat o performanta. Partidele politice observ ca nu au somn si tes povesti pentru cei mici.
Ma gandesc la amaratii aia de elevi care spera sa rezolve ceva cu o greva, cerandu si drepturile.
Copilasi..mai bine alegeti sa fiti diferiti in viitor si sa nu va atinga virusul coruptiei si ipocriziei...doar atat puteti sa faceti...pentru binele vostru...
Nu cred ca s-a inteles insa, ideea de educatie si de familie, de formare in invatamant , atat in cazul elevilor cat si al profesorilor (si asta chiar daca mai exista oameni in acel liceu care viseaza zi si noapte sa obtina un alt statut, decat cel pentru care ESTE PREGATIT..ca mai mult..de unde!?! ). Oamenii aia deja s au format, deja se cunosc iar intr o secunda se schimba tot si trebuie sa se inceapa de la zero, cu o noua conducere care nu are nici cea mai vaga idee despre trecutul liceului si asta doar pentru ca primeaza statutul financiar, coruptia si relatiile.
Cand o sa se caute oameni valorosi si nu oameni banali, avari si insetati de putere!?! Exista si oameni care au o inima detasata !?!
Ideea mea , in sine este simpla...ma intreb..daca noua conducere da dovada de lipsa de profesionalism (si nu judec inainte, dar fara cunostinte despre trecutul liceului in sine , nu se poate conduce turma asa cum trebuie) se vor face schimbari acolo, asa cum erau o data? Daca nu...aveti cumva idee cum se poate ajunge in politica? Cred ca vreau sa mi schimb cariera! Daca pot conduce un intreg liceu, doar pentru ca sunt intr un partid, ma gandesc serios sa incep sa urmez turma, fiind oaia neagra, cu idei pacifiste si inovatoare, vad ca in invatmant NU este posibil!
Si bine imi spunea Kira-"Stai departe de politica daca vrei sa schimbi ceva in perle si daca nu vrei sa te patezi...mergi in fruntea turmei daca vrei sa castigi fara munca cinstita...tu alegi!"
Si am ales! Am ales sa-mi fie lehamite de nedreptate si coruptie!

Doar o simpla idee care in 3 secunde va fi aruncata la cos...

Cu simpatie, Gabriela!

PS: Cred ca astia de prin politica, guvern, Inspectorate si Minister ar trebui sa manance mai des cereale cu lapte la micul dejun...asa poate vor deveni mai sprinteni in alegeri, in alegeri bune, indraznesc sa sper!
Sunteti o rusine!

Niciun comentariu: