joi, 2 septembrie 2010

d´ale ignorantei valuri

Mi se pare chiar grotesc sa realizezi ca esti un ignorant dar sa continui sa tatonezi asta, sperand ca intr-o zi o sa se schimbe si asta, practic la fel cam cu toate schimbarile majore, sau nu, care s-au strans in coltul camerei si au prins mucegai, dar pe care nu le ridic sa le pui la spalat pt ca nu ai habar ca poti sa te apleci si nu ai oase in burta!
Si doar astepti si consideri ca este suficient sa gandesti ca vrei sa le rezolvi si se vor rezolva de la sine (dar ce tampenii vorbesc aici, macar ai facut un pas, ai gandit! Pana sa realizezi ca sunt mai multi pasi..sper sa nu mai dureze mult ).
Este ca si cum te pregatesti pentru prima zi de scoala sau de Anul Nou cand iti faci liste si promisiuni pe care uneori le uiti imediat in luna urmatoare. Iti pierzi entuziasmul pe drum si crezi ca a fost suficient doar sa iei un pix si sa notezi- vreau sa imi ajuta familia anul asta
-vreau sa ma dezvolt in cariera
-vreau sa imi pun apart dentar
-vreau sa schimb radical modul de viata
-vreau sa fac mai multe abdomene
-vreau sa stiu cum sa menajez durerea trecutului
Si gata, lista este facuta si te simti impacat(a) fata de tine si fata de ceilalti (ca deh, toti isi fac liste, macar nu i-ai lasat singuri si te simti intergat acolo cumva), fata de familie si de ce nu, fata de Dumnezeu, si crezi ca este suficient sa pastrezi lista in mana, simtindu-te mandru, mai ceva ca un arhitect care isi finiseaza macheta.
Si stai si astepti si trec anii si obsevi ca nimic nu se transforma in aur si te intrebi unde ai gresit!?!
Cauti scuze si iti zici ca poate esti alergic la aur si iti propui anul ce vine sa alegi argintul si ramai acelasi ignorant care planuieste si uita indata ca a visa este diferit cu a actiona si a visa fara sa ai temelii realiste si fara a fi integru, este la fel ca si praful in vant in plina toamna!
Ce facem oameni buni cu ignoranta?

Niciun comentariu: