miercuri, 30 mai 2012

Lumina ei....Lumina lor...

A pasit prin locuri atat de familiare, dar intr-o maniera atat de noua.
Nu vrea mai, nu vrea sa invete alte lectii. Nu vrea si pace! Foloseste doar rute ocolitoare sa ajunga tot acolo in final. Probabil ca se da vreun premiu ceva la sfarsit.
Astazi insa stie- nu greseste niciodata! Si nu dintr-o inteligenta sclipitoare neaparat...insa nu greseste! Altceva o ghideaza, iara pentru obedienta, primeste ca rasplata exact Lumina asta care o conduce. Acum insa are alta poveste de spus...

A stat intinsa pe banca, inconjurata de verdeata, auzind pasari si simtind miros de libertate. A stat cu fata in sus, privind la cer si privea norii cum inainteaza. Nu s-a dumirit daca inapoi sau inainte, dar ii vedea continuandu-si miscarea- erau deci activi. (activi...ce cuvant frumos....)
Dupa o vreme a stat pe aceeasi banca, ciuruita fiind inauntru, epuizata si pe marginea prapastiei, de data asta cu ochii inchisi simtind picurii de ploaie cum ii palmuiau fata cat sa o ajute sa se trezeasca din amorteala.
Nu au reusit...mirosul de asfalt incins, acum umed, care venea de la soseaua pe care treceau in goana masinile, au dus-o in zona de reverie. De data asta cu zambet!
A vrut sa zaboveasca acolo...aiurea....la prima adiere, s-a chircit din nou...
"Nu ai habar ce sa faci cu ce primesti prostovane...""- asa si-a spus in final, cand a realizat ca nici macar nu a putut sa se bucure de momentele de liniste si gandul ei il taia mereu si brusc, cu o singura miscare din incheietura mainii, pofta de a trage insetata dintr-o tigare.
S-a mahnit...din nou! A primit din ce era in jur atata minunatie si ea a stiut a dea inapoi un abur ce se risipeste atat de repede cum se risipesc starile ei.
Is toate, is multe, is grele, nu-s de pitici d'astea...si totusi piticii vor sa le repare si pe ale lor si pe toate ale multora din jur.
-"N-ai structura solida bah!"
-"Zau?"
............
Copilule...esti in dificultate, caci forul tau interior este in obscuritate si vrea lumina! Unde e lumina? Abea o zareste. Pai mai, o si cauti oare unde trebuie?
Ce este de fapt lumina pe care ea o doreste?
Lumina este insasi EA....dar nu-i suficient. Acum vrea deja Sursa Luminii.
A obosit fugara, zau! Vrea ragaz sa se dumireasca ce mai inseamna sa fii activ, caci s-a impotmolit. Stie insa ca este isteata, prinde repede si face si treaba buna cand are si material si o alta luminita mica sa-i arate drumul plin de toata cate sunt pe el, pana la Lumina spre care priveste indelung cu gatul sucit si cu gura cascata.

Ia lumina de unde ii sau nu-i acum...

Niciun comentariu: