joi, 30 aprilie 2009

3

"Legea insuficientei
Teoretic,este destul de simplu sa ne dam seama cand un produs este cu adevarat insuficient si daca avem cu adevarat nevoie de el.
Problema este ca in astfel de situatii reactionam emotional,nu rational.
Cand avem senzatia ca tot este pe terminate,reactia emotionala devine foarte puternica si este greu sa mai luam o decizie la rece.
Legea spune ca dorinta noastra de a avea un anumit produs creste foarte mult daca produsul respectiv ne este prezentat ca fiind in cantitate limitatata sau greu de obtinut.

Legea reciprocitatii
Este cel putin obraznica folosirea acestei tehnici de catre orice guvern,atunci cand vrea sa "jefuiasca" cetatenii din tara respectiva.
Nu are importanta daca este vorba de a scumpi benizina sau de a pune o taxa noua,strategia folosita este intotdeauna urmatoarea:
Se lanseaza zvonul ca se intampla ceva neplacut [benzina va costa 5.000de lei litru] dupa o inevitabila serie de proteste,guvernul se "razgandeste" si accepta ca scumpirea sa fie "doar" de 3.000lei,care era,bineinteles,cifra dorita.

Legea simpatiei
Legea spune ca vom accepta mult mai usor o cerere daca ea este facuta de un prieten..in cazul in care nu este asa,gasim intotdeauna niste criterii dupa care ne ghidam.
a) aspectul fizic
b)asemanarea
c)complimentele
d)cooperarea
e)asocierea de idei"

Ma opresc aici...in concluzie,dosarul transmite ceva interesant:
DACA AI MINTE,FOLOSESTE-O!

Niciun comentariu: