sâmbătă, 30 octombrie 2010

fericire

Fericirea este o decizie pe care eu trebuie sa o iau!
Nu este doar o expresie motivatoare, ci este o realitate!
Sunt doar cateva lucruri care ne conduc intreaga existenta...durerea vs. placere, faima vs rusine etc. Acestea ne cantaresc fericirea si nu au un cantar care sa mai dea asa din generozitate, ba dimpotriva, si acest cantar fura. Si ma intreb daca asta este tot aici? Daca emotiile, urmate de vocile din capul tau ar trebui urmate orbeste !?!
Mi-am spus ca daca vreau sa inteleg fericirea, trebuie sa dau un sens suferintei, insa imediat a batut la usa gandul cum ca , suferinta nu este pretul platit pentru fericire.
Paralela am facut-o cu gandul la starea de fericire deplina- Jertfa.
Stiu ca El nu ne-a chemat la suferinta si nici la salvare. Salvarea am primit-o atunci, demult o data cu sangele siruind pe Gologota. De atunci avem si iertarea si salvarea si de ce nu si fericirea. Punct!
Avem in noi puterea vindecatoare de toate trairile care ne incetinesc alergarea cu incredere si zambet.
Stim doar ideea pe care Platon se bazeaza cum ca daca ti organizezi viata pe o valoare, toate valorile vin mai apoi spre tine, pentru ca toate comunca intre ele. Asadar, tu pe ce valoare vrei sa ti cladesti viata!?! Vrei pe fericire? Ramani cu asta in tot ceea ce te umple si intelege ca fericirea nu o ai doar daca iti atingi un anumit scop (cata risipa ar fi) , ci si pe parcurs. Gandeste te cat de trist si obositor ar fi sa iti stabilesti obiectivul, sa vezi inaintea ta numai rezultatul, iar etapele inspre acolo sa para o povara.
Eu consider ca fericirea este numai momentul prezent! Nu ai nevoie sa se miste muntii si nici sa pocnesti din degete si sa ai lumea la picioare ca sa te simti fericit. Ai nevoie sa cauti drumul spre semnificatie si nu spre succes.
Nu da cu piciorul nici unei ocazii pe care o ai si inconjoara oportunitatea cu fericire. Nu exista alt moment planificat sau intamplator care sa ti dea fericirea , ci doar momentul prezent!
Noi suntem doar contextul in care totul se intampla. Nu este vorba de schimbare , ci doar de rapiditatea lucrurilor care se petrec inlauntru. Nu exista "alt moment" ci intodeauna exista "acum", doar modul de aparitie este diferit. Observa tot ce se intampla in jurul tau fara sa i dai vreo semnificatie, observa doar gandurile pe care le ai fara sa le urmaresti, iar daca esti dezamagit, observa ca toti sunt intr-o lupta continua, la fel ca si tine, asa vei putea face diferenta si poti avea peace of mind!
Ce este real pana la urma? Doar Cosmosul si relatia ta cu el care te conduce spre tinta. Celelate sunt iluzii si piedici care te impiedica sa-ti vezi scopul, sa creezi ceva vesnic si sa traiesti in iubire, ruda cu fericirea. Concentrandu-te pe ce vrei si nu pe ceea ce nu vrei, asa intelegi ca fericirea inseamna a fii si a fii cu ceea ce ai (imagineaza-ti frumosul)! Si deci raman acestea 5, dupa iubire:- patience, timing, kindness, honesty, inner peace!!!
Curaj, simte ca poti!

Niciun comentariu: