duminică, 18 aprilie 2010

Cine,cum,de ce,cand..?

Cine este? Adevarata dragostea dintai!
Cum functioneaza? Prin dragoste in neimaginate feluri!
De ce? Pentru ca iubeste!
Cand arata dragostea si cand actioneaza? Tot timpul! O vezi tu dar?
Il doresti tu in viata ta si daca da, de ce?
Stiu ca orice om are ideea de spiritualitate in ceea ce este. De ce? Pentru ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui si pentru ca in noi traieste cineva, un "total stranger" care ne-a dat o parte din El. Insa cum facem sa lasam ca acest strain sa ne devina prieten pentru ca mai apoi sa Il lasam sa ne conduca?
Experimenteaza-L!
Nu Il gandi,nu Il filozofa,nu Il deforma,nu Ii da insusiri care nu Il caracterizeaza si nu vorbi in numele Lui.
Experienta cu El presupune cunoastere, deja s-a format podul, il vezi?
Podul este solid sau subred...cum il alegi tu!
Daca alegi sa construiesti podul, baza ,temelia trebuie sa fie solida...dar...spune-mi (spune-ti) ..de ce ai ales sa il construiesti? Poate ca ai motive intemeiate sau poate doar te-a atras...de ce? Pentru ca suntem creati spre acel ceva vesnic alaturi de ceva maret. Pentru ca Altcevaul nu te implineste.
Am vazut ca experienta cu el necesita dragoste,interes si timp. Aloca-I timp,doar asa Ii poti vedea fata...si fata Lui este blanda...
Experienta cu El m-a rusinat de nenumarate ori...dragostea Lui este atat de autentica, transformatoare,revelatoare, coplesitoare.
Pur si simplu te ia din gunoi si te aduce in dreapta Lui. Ce poate fi mai puternic de atat? Ce iti da mai mare siguranta decat bratul Lui drept?
Adaug "UNDE? Unde este El?" In interiorul tau! Descopera-L!

Un comentariu:

Faust spunea...

"...El i-a spus:Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău/ Aceasta este marea şi întâia poruncă./Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi./În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii.(Matei 22,37-40)
O zi minunată,în braţele Lui!