luni, 17 ianuarie 2011

urmand sa definitivez cercul

Ne este destul de dificil sa iesim din zona noastrea de comfort, in special atunci cand zona asta este tatonata inca din copilarie, insa incercam si totusi sentimentul de aparteneta este tot indreptat catre regresie. Vazand asta, m-am gandit ca asta este natura noastra si ca ar trebui sa fim deschisi spre noi viziuni, ceea ce am si facut. Am experimentat si am apreciat apoi ce si cum.
Acum insa ma intreb, de ce totusi imi este gandul la vechiul "tipar"?
M-am intrebat daca nu cumva este vorba doar de perceptia personala pe care o ai referitor la informatiile ce le-ai acumulat pana cum, pe care in mod normal le vezi subiectiv, bineinteles avand o baza obiectiva.
Nu cumva suntem noi prea sensibili si ne simtim libertatea amenintata in ceea ce privesc aceste invatauri? Si daca este asta, vrei sa lasi asta la acest nivel sau sa mergi mai adanc ca sa poti si intelege originea acestor "atacuri" ?
De ce ma intorc la vechiul tipar? Pentru ca dadea roade! Pentru ca imbinat cu noua viziune, m-a facut sa fac exact ceea ce trebuia- sa filtrez si sa las ca mesajul , adevarul sa mi se reveleze in functie de cum se muleaza cel mai bine pe ceea ce poate mintea mea accepta ca adevar neclintit, fara ingradire. M-am concentrat atat pe lucrurile interzise si pe cele fara o importanta majora si nu le-am lasat unde sunt, ridicand la rang superior singurul punct pivot in umblarea asta in lume- Iubirea!
Se pare ca am inteles putin eronat si ca punctul de focalizare a fost relativ puternic in functie de valorile mele, pe care le-a crezut oarecum zdrunciante si deci am urmat o atitudine defensiva, uitand ca nu comparatia trebuie urmata si ca in balanta trebuie asezata doar autenticitatea Lui, indiferent care este aceasta, din diferitele opinii globale, asocierea cu El si constientizarea Fiintei din interiorul nostru si iubirea.
Si inca in proces de intelegere, insa de data asta mai aproape de trairea efectiva prin El, excluzand explicatii subiective!
Mai am nevoie de organizare si timp....

duminică, 2 ianuarie 2011

Cum stii ce vrei sa faci cu adevarat in viata?

Interesant exercitiu pentru anul 2011. Si asta pentru ca stiu- multi viseaza la ceva maret!
Cum stii ce vrei sa faci cu adevarat in viata?
Intrebare care, cu siguranta se gaseste in mintea multora si la care, daca nu se gaseste un raspuns, genereaza o starea de nefericire si insatisfactie nu doar pe plan profesional, ci si in plan personal. De aceea este bine a nu se trece peste aceste intrebari. Dar, in rezolvarea unei astfel de teme, trebuie sa iti clarifici foarte bine doua lucruri: cine esti tu? si de ce anume esti pasionat? Iata cateva cai de la care poti sa incepi.
Identifica care iti sunt valorile, interesele, capacitatile naturale si abilitatile de care dispui.
Scrie pe o hartie toate raspunsurile la urmatoarele intrebari; toate acestea te ajuta sa cunosti mai multe despre tine si de care sa fii constient ca ele exista, iar tu le poti folosi.
- Ce este cu adevarat important pentru mine?
- Ce merita cu adevarat sa fac in viata?
- Ce lucruri din lumea astea imi doresc sa le pot schimba sau sa le imbunatatesc?
- Ce anume vreau sa isi aduca aminte lumea despre mine?
- De ce sunt cu adevarat fascinat?
- Ce ma pasioneaza?
- Ce sunt capabil sa fac foarte bine?
Foloseste exercitii creative, cum ar fi brainstorming-ul, vizualizarea si/sau harta mentala.
Poti sa incerci sa faci urmatorul exercitiu:
Scrie pe o bucata de hartie urmatoarea intreabare: "Ce as vrea cu adevarat de la viata daca as fi absolut sigur ca as obtine?" Deci, aceasta este viata ta in modul in care tu vrei sa fie, asa ca ai libertate totala, resurse financiare nelimitate si toate calitatile si abilitatile pe care le-ai dorit din totdeauna.
Bun. Acum scrie timp de 10 minute absolut tot ce iti trece prin minte legat de aceasta intrebare. Lasa stiloul sa scrie. Nu judeca acum ceea ce gandesti. Scrie, chiar daca asta inseamna sa repeti ceea ce ai mai scris. Nu are importanta.
Dupa ce ai terminat acest exercitiu, intreaba-te: "Ce anume din ceea ce ai scris, ai putea sa explorezi la maximum?" Si poti sa continui asa, antrenandu-ti mintea pentru a gasi solutii si idei noi legate de un subiect sau altul.
Indentifica care sunt preferintele tale personale.
Este vorba de personalitatea ta, de stilul tau sau de modul in care percepi lucrurile si modul in care actionezi. Tu te cunosti cel mai bine, acesta este un lucru pe care nu ar trebui sa il uiti. Numeni nu te cunoaste mai bine, decat te cunosti tu insuti.
Cerceteaza si/sau experimenteaza tipurile de servicii sau companii in care tu sa te potrivesti cel mai bine (tinand cont de valorile, interesele, talentele, abilitatile si personalitatea ta). Un fel de omul potrivit la locul potrivit!
Cum faci asta? Iata cateva sugestii:
- Stai de vorba cu oameni care chiar fac aceste lucruri de care tu esti interesat (sau lucruri asemanatoare) - poti invata mult mai multe stand de vorba cu ceilalti si te ajuta sa scutesti timp.
- Voluntariat.
- Cauta slujbe temporare sau part-time in domeniul in care te intereseaza.
- Citeste reviste si ziare care au legatura cu careierele si job-urile.
- Cauta si foloseste internetul.
- Inscrie-te la un colegiu, o facultate sau o scoala superioara in domeniu. Exista acum multe astfel de posibilitati.
Daca te hotarasti ca nu vreai sa treci singur/a prin acest proces de auto-cunoastere, poti cere ajutor. Acest ajutor iti poate fi oferit de un consilier in cariera sau de un coach. Totul depinde de tine si de cat de mult iti doresti cu adevarat sa faci ceva cu viata ta! Interesant este faptul ca poti sa faci aproape orice din momentul in care ti-ai pus in cap sa faci ceva!
Deci succes si la treaba!